Ontwerpbureau LIIV is in 2005 ontstaan uit de behoefte om Interieurarchitectuur, Design, Kunst en Architectuur te combineren tot experimentele of zuivere eigenwijze ontwerpen. Met als uitgangspunt de “Genius Loci” de Geest van de plek en de opdrachtgevers die er gaan wonen of werken.


Het creatieve multidisciplinaire team van LIIV is klantvriendelijk, streeft naar heldere contracten, korte lijnen in communicatie met opdrachtgevers en andere partijen. LIIV ontzorgt de opdrachtgever in het bouwproces.


De naam LIIV staat voor life, live, lief, leven, het plezier van ontwerpen en creëren.


LIIV is een manier van leven en creëren voor ons. Op deze wijze maken we persoonlijke ontwerpen speciaal voor onze opdrachtgevers, die op een kleine schaal bijdragen aan een betere wereld. We kijken naar materiaalgebruik en hun footprint in het milieu. Bij het ontwerpen maken we gebruik van duurzame installaties voor energie opwekking, maar ook reduceren van het verbruik.


De oprichter van LIIV, Ivo Hommel is cum laude afgestudeerd aan de HKU als interieurarchitect en heeft MTS bouwkunde en HTS architectuur gestudeerd. Hij heeft jarenlang gewerkt bij verschillende gerenomeerde achitectenbureaus, zoals Architectuurstudio Herman Herzberger, DDVW architecten en Architectenbureau OD205. 


LIIV werkt samen met diverse disiplines om de projecten goed te kunnen uitvoeren.

Zo hebben we een aantal goede constructeurs, bouwfysisch adviseurs, projectontwikkelaars, meubelmakers en aannemers waar we mee samenwerken

Bij grotere projecten werken we samen met Architecten en interieurarchitecten kunstenaars en theatermakers


Stage bij LIIV. Als je geïnteresseerd bent in een stage kan je een open sollicitatie sturen met CV, motivatie en portfolio. We zullen daar sowieso op reageren en je feedback geven.


Een tip voor het vinden van een passend stage adres: Wat is je leerdoel? Wat zouden wij bij LIIV jou kunnen leren dat van belang is voor je opleiding en toekomstige werk?

Ontworpen door